Bokanmeldelse:
Fridykking og undervannsjakt

Idealisten Børje Møster har gitt ut boken på eget forlag. Tittelen "Undervannsjakt - med lungene som eneste luftreserve" klinger godt i våre ører i seg selv. Vi her i adrenaline.no vil jo gjerne slå et slag for det enkle friluftslivet, og dykking som i utgangspunktet bare fordrer ABC-utstyr tiltaler oss.

Av Lars

BokcoverFor å drive jakt er du selvfølgelig avhengig av litt mer stæsj, men likevel i mye mindre grad enn ved apparatdykking.

Boka brukes av firmaet Frivannsliv når de gir kurs i fridykking rundt om i Norge. Her er teorien i kurset samlet på en flott måte. Alle bildene kan motivere hvilken som helst "sofa-torsk" til å komme seg ut i havet!

Selve jakt-delen tar naturlig nok mest plass i boka, og her er det mange spennende tips å hente. De vanligste fiskeartene blir spesielt behandlet: Torsk, lyr, sei, steinbit, breiflabb, flyndre og kveite. På sidene til Frivannsliv (se link til høyre) finner du UV-jakt rekorder til disse og mange andre fiskearter. Dessuten er det en del fete bilder der!

Bildene er av varierende kvalitet, og en trykkleif eller to kan du nok finne. Likevel vil vi anbefale boka på det varmeste! Her finner du masse tips til å starte med denne flotte aktiviteten, enten du tar kurs eller ikke!


Denne bokanmeldelsen ble publisert på adrenaline.no 25.9.2006

Møster, Børje (2005):
Undervannsjakt - med lungene som eneste luftreserve
Forlaget Frivannsliv
ISBN 82-92760-00-8

Hjemmesiden til Frivannsliv.

Boka inneholder også noen fine dikt. Her er ett av dem:

Her og no

Her er eg...
oppslukt av Det Store

Alt anna er fjernt...
enn å vera til stades

her og no.