Foredrag
Fra stille hav til viltert fjell

Det skjer mye på et år. Mange turer gir utallige minner og bilder. Da er det fint å få dele opplevelsene med andre. Kristiansand og Oppland Turistforening (KOT) ville gjerne ha et foredrag med lysbilder og historier på sitt høstmøte. Det fikk de, og nå kan du også få se hva du gikk glipp av! Her finner du både havpadling, kano, og skitur.

Av Lars

Stor sekk, men godt humør. Undertegnede på Holmevatn.Foredraget starter med noen bilder fra nærområdet vårt her i Kristiansand. Bildene er tatt fra havkajakk, og viser hva slags persler som finnes rett utenfor stuedøra.

Så går turen videre til Telemark, og en egenferd ved HiT. Neste sekvens er også fra HiT - nærmere bestemt kurset som heter "Vinterfjell". Her blir det innføring i "pedagogisk vær", før egenferden fra Haukeliseter til Hovden nyter godt av et utrolig mars-vær!

Foredraget avsluttes med bilder fra påsketuren til undertegnede. Den gikk fra Finse til Haukeliseter. Påsken 2003 vil gå over i historien som en drømmepåske. Fra skjærtorsdag til søndag var det ikke en sky å skue... Sånne påsker tar vi gjerne flere av!

Men, det var ikke bare bilder som ble delt med publikum på høstmøtet til DNT. Noen tanker om "stillhet" ble det også tid til. I foredraget finnes derfor sitater fra Øystein Dahle og Fridtjof Nansen. Undertegnede mener stillheten er truet, og har skrevet om dette i artikkelen "Motorisert ferdsel på viddene".


Dette foredraget ble publisert på adrenaline.no 16.12.2003

Foredraget:
Består av 62 lysbilder, og er laget i PowerPoint. Det kan hentes i to versjoner: