Ferie
Snorkling i Egypt

November er ikke den beste måneden for utendørs-aktiviteter her på Sørlandet. Ofte er det grått og regn. Derfor bestemte vi oss for å prøve noe helt annet - snorkling i Egypt! Vi satte oss på flyet til Sharm El-Sheikh, og fant en undervannsverden vi aldri har sett maken til! Rødehavet er et akvarium. Vi bringer som vanlig et rikholdig billed-galleri fra turen.

Av Lars

En av mange flotte gule fisker...To ting var helt fantastisk med Sharm El-Sheik: Stjernehimmelen (nesten ikke skyer), og de fantastiske fargene under vann. Selve Sharm El-Sheik var vi mindre imponert over. Det er et kjempested laget kun for turister. Vi så ikke en egyptisk kvinne eller egyptiske barn hele uken. De er igjen i Kairo eller andre steder, mens mannen pendler. Hvis du vil bort fra turistfella, eller oppleve "autentisk kultur" (ref: Are Kalvø - "Syden"), så har du definitivt havnet feil hvis du er i Sharm El-Sheik.

Men, vi skulle ikke annet enn å slappe av og snorkle mye. Da passet det perfekt. I tillegg var det god og billig mat. På uken vi var der så vi nesten ikke skyer, og temperaturen var 26-27 grader i vannet, og litt mer i luften. Det er jo ikke galt for november! ;-)

Vi hadde en organisert snorkletur til Ras Mohammed. Der var det også fantastisk, men det var det rett utenfor hotellet også. Vi fant derfor ut at vi ikke ville spandere penger og 3 timer båttur for å se det samme som der vi bodde... Sharm El-Sheik er et dykkeparadis, og hvert år må det logges titusener av dykk. Om morgenen kjører båtene i kø inn til nasjonalparken Ras Mohammed. Men, her er det strengt. Ingen ankring, fisking o.l. Båtene fortøyes i tauslynger som er bundet fast i revet.

Av andre triks: Taxi er billig, og Sharm El-Sheik har mange av de. De tuter etter deg hele tiden. Pruting må til, og du får som regel prisen sjåføren forlanger - delt med to... Vi betalte aldri mer enn 30 pund (1 pund er omtrent 1 krone) for en tur. Pizza får du for 15-25 kroner, så det er billig å overleve utenom hotellet.

Så hvis du har lyst til å oppleve korallrev og fisker i alle mulige farger - da kan vi trygt anbefale en tur hit!


Denne reisereportasjen ble publisert på adrenaline.no 6.12.2004

Galleri
Her kan du nyte et undervannsgalleri på over 90 bilder!

Dykking
Vi dro med firmaet "Colona Divers". De hadde skandinaviske guider, og lå nær hotellet. Du finner en hel drøss med firmaer som driver dykking her nede. Guidene våre var hyggelige og dyktige.

Bok
I boka "Fishes of the Red Sea" fra Geodia finner du de meste kjente fiskene, og litt om hver enkelt.

Også hvor farlige de er. Vi så "Lionfish" flere ganger, men den er ganske rolig av seg. Litt mer skeptiske var vi når det dukket om en Gigant Murene, men det gikk også veldig bra.

Turen
Bestilte vi gjennom Pyramidene Reiser, men det er mange selskaper som har Sharm El-Sheik som reisemål.