Jubileum:
adrenaline.no er 5 år!

Det hele startet på høsten i år 2000, og da den offisielle åpning fant sted - 22. januar 2001 - så var det ingen "under construction". Siden har adreanline.no utviklet seg jevnt og trutt, om enn litt i røkk og napp. Noen økonomisk gullgruve har det ikke blitt, men innehaveren er blitt rik på opplevelser og glede. Forhåpentligvis er noen blitt motivert til å komme seg ut også!

Av Lars

Morgenstemning fra Isefjærfjorden"Redaksjonen" har i denne perioden vært ganske så fast. Innehaveren Lars Verket har til tider fått hjelp av ildsjeler til å få ut artikler og bilder. Likevel er det stort sett han selv som har bidratt. I løpet av 5-års perioden er det publisert 170 artikler. Noen av disse inneholder over 100 bilder, og mange undersider, mens andre nærmest er korte notiser. De fordeler seg slik i kategoriene:

 • Klatre (37 artikler)
 • Padle (46 artikler)
 • Sykle (3 artikler)
 • Vandre (71 artikler)
 • Annet (13 artikler)

Tilsammen ligger det nå altså 170 artikler på adrenaline.no. Har du lest alle? ;-)

Utfordringer
Vi (dvs. jeg) har tatt en prat med innehaveren av adrenaline.no - Lars Verket (36 - altså meg). Det første vi legger merke til i listen ovenfor er jo at det er blitt lite med sykkelhistorier. Hva kommer det av?

- Ja, det stemmer at kategorien "Sykle" har kommet dårlig ut. Det skyldes nok litt tilfeldigheter, men da jeg startet adrenaline.no var det i denne kategorien jeg hadde mest å bidra. med. På sommeren hadde jeg syklet til et bryllup på Fjørtoft, og i årene før hadde jeg vært flere turer til Rallarvegen. Derfor ville jeg ha med "Sykle" som egen kategori. Jeg har fremdeles planer om å lage en skikkelig spesialseksjon om Rallarvegen, men det har blitt med tanken foreløpig, sier Lars.

Padling har tatt seg veldig opp - på bekostning av syklingen....- Derimot har både "Klatre" og "Padle" blitt mer omfattende enn jeg trodde. Padlingen har tatt helt av, og i høst ble jeg Veileder I Hav. Nå ligger det bilder fra Hvaler, Sverige, Bergensområdet og Sørlandskysten inne. I tiden fremover satser jeg på å finne flere perler langs vår herlige kyst, sier han - og vi ser han drømmer seg bort...

Klatre-seksjonen ble også plutselig litt annerledes da jeg flyttet til Bø. Dermed er det både litt klatring fra Bø og Kristiansand der inne. Tror jammen det ligger en liten artikkel fra Fetsund også.

Fremtid
Det er ikke mange nettsteder om friluftsliv som har overlevd i 5 år. Da adrenaline.no startet var ett av de store 1000turtips.no. Dette er nå nedlagt. Hvordan ser du for deg fremtiden for adrenaline.no?

- I overskuelig fremtid blir det iallfall fortsatt et hobby-prosjekt, selv om jeg nå har startet som selvstendig næringsdrivende. Gjennom arbeidet med adrenaline.no tar jeg en del bilder, og de har jeg hatt god avsetning på det siste året. Men, det er et stykke igjen til det går an å leve av det, sier han humrende.

Kanskje er det noen av adrenaline.no sine faste lesere som kunne tenke seg å gi en gave? I såfall er det mulig å klikke på banneret på føste side, sier Lars. Der kan man gi med Paypal og kjente kreditt-kort. Hvis du vil gi et bidrag direkte til konto, så er nummeret: 3000.19.09904

Alle bidrag mottas med stor takknmelighet, avslutter Lars.


Dette intervjuet ble konstruert på adrenaline.no 7.1.2006

Gave?
Hvis du har lyst til å gi "bursdagsbarnet" en gave, så kan du bruke banneret på første side, eller kontonummer 3000.19.09904.

Lars Verket
heter innehaveren av dette nettstedet. Han driver enkeltmanns- foretaket digital-info, og er en aktiv blogger også.

Tips
Har du tips til saker, vil sende en bursdagshilsen eller noe helt annet - så skriver du e-post til:
adrenalin@adrenaline.no

Andre nettsteder:

 • naturliv.no
  Dette nettstedet drives også av Lars Verket, og inneholder mer faglig friluftslivs-stoff.
 • fjellforum.net
  Dette diskusjonsforumet drives av en rekke norske frilufts-nettsteder. Her finner du folk med peil innenfor de fleste områder!
 • padlofil.no
  Hva i all verden er meningen med å padle? Svaret finner du her.... Iallfall mitt svar!
 • stillheten.no
  Her er det meningen å publisere bilder som viser stillheten i naturen, samt spre fakta-informasjon om blant annet motorisert ferdsel.